Passito di Pantelleria Bukkuram Padre della Vigna DOC Marco De Bartoli
Bukkuram Padre della Vigna je 100% odrůda Zibibbo.
Passito je na Sicílii nazýváno "nektarem bohů". Okouzlující a nezaměnitelná vůně.
100% Zibibbo
14,5% alk.
Kategorie: | bílá vína |
---|---|
Region: | Sicílie |
Ročník vína: | 2012 |
Alkohol obj. %: | 14.5 |
Objem: | 0,5 l |
Země původu: | Itálie |
Marco roky hovořil s nejznalějšími a nejstaršími vinaři ostrova, aby poznal jejich tajemství a naučil se, jak se hrozny sušené na slunci mohou stát „Nektarem bohů“. Pochopil, že pouze dlouhým procesem maniakální pozornosti věnované vinici se hrozny sušené na slunci mohly proměnit v jeho pasito, podle původního způsobu, který předávali Arabové. Bukkuram „Otec vinice“ je passito, které se dělá pouze ve skvělých ročnících a ročník 2012 zrovna takovým je!
Vyráběno tradičním způsobem:
50% hroznů vysychá na slunci po dobu nejméně tří týdnů ve speciálních sušárnách, ohraničených velkými zdmi z lávového kamene. Zbývající část dozrává na vinici až do září.
Při pokročilém kvašení hrozny, které byly sušeny, se jemně ručně odstopkují a přidají k vínu (to, které dozrávalo na vinici - 50%) a nechají se macerovat společně asi tři měsíce, dokud se nedosáhne vyváženého poměru mezi alkoholovou složkou a zbytkovým cukrem.
Následuje stárnutí nejméně 30 měsíců v barikových sudech ( 225 l ), které nejsou nové, a potom šest měsíců v nerezových nádržích. Po nalahvování dalších 6 měsíců víno zůstává v láhvi, potom teprve jde do prodeje.
Marco De Bartoli vyrábí jedno z nejlepších passito na Sicílii.
Nejlépe se hodí passito k dezertům nebo k meditaci s hořkou čokoládou.
Podáváme při 12 - 16 °C.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.