Spumante Extra Dry AMALUNA Cantine Due Palme
Neobvyklé šumivé víno vynikající kvality z modré odrůdy Negroamaro.
Neotřelá chuť, která plně konkuruje známým prosecco ze specializovaných vinařství.
Amaluna je vyráběna medodou charmat (metoda Martinotti ).
Kategorie: | bílá vína šumivá |
---|---|
Region: | Apulie |
Alkohol obj. %: | 11,0 |
Objem: | 0,75 l |
Odrůda: | Negroamaro |
Země původu: | Itálie |
- Šumivé víno AMALUNA od Cantine due Palme je první šumivé víno vyrobené v Salentu.
Jméno „Amaluna“ přesně odkazuje na měsíc generující princip zrození a znovuzrození v cyklech zemědělství.
Získává se ze 100% hroznů Negroamaro vinifikovaných v bílé a šumivé víno metodou Charmat . - Vinifikace začíná hrozny Negroamaro sklizenými na konci srpna, především z důvodu zachování čerstvosti a kyselosti.
Ve sklepě jsou hrozny velmi jemně odstopkované a následně kontrolovaně lisované.
Takto získaný mošt prochází statickým čiřením a následně jsou naočkovány kvasinky.
Alkoholové kvašení probíhá v ocelových tancích při kontrolované teplotě 13°C po dobu 40 dnů.
Šumivé víno je chlazeno na -4 °C, aby se vysrážely přebytečné tartrátové soli. Po 2-3 dnech dochází k izobarickému stáčení. - Má jasně slámově žlutou barvu s bílou a krémovou pěnou, s jemným a jemným perlením. Ve vůni převládají květinové vůně s charakteristickými ovocnými tóny, zejména bílou broskví, banánem a ananasem, kiwi a cedrovou kůrou. V ústech je jemný, pikantní, plný a vyvážený, ale zároveň suchý díky příjemné kyselince a minerálním tónům. Produkt, který slibuje uspokojit mlsné jazýčky všech věkových kategorií, dokonce i ty nejmladší.
- Skvěle se hodí ke studeným a rybím předkrmům. Čerstvé sýrové talíře. Šumivé víno AMALUNA od Cantina due Palme je také ideální k hlavním chodům, jako jsou smažené ryby nebo sushi a sashimi.
- Podávejte při teplotě 6-8 °C.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat hodnocení
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.