Montefalco Sagrantino Chiusa di Pannone DOCG Magnum (1,5 l) Antonelli San Marco

MAGNUM láhev  s tímto vínem je jedinečný dárek pro všechny milovníky italského červeného!

Sagrantino – původní odrůda z okolí města Montefalco, První zmínky jsou ze 16. století, kdy se pěstování vína věnovali především františkánští mniši v Assisi (region Umbrie) a víno používali i k náboženským rituálům. Z toho je i odvozené jméno odrůdy – Sagrantino.

 

3 470 Kč
Kategorie: Umbrie
Region: Umbrie
Ročník vína: 2012
Objem: 1,5 l
Země původu: Itálie
ročník: 2012
skladem
3 470 Kč

První rok výroby
2003

Vinice
Chiusa di Pannone (2,70 ha). Výsadbový rok 1995. Nadmořská výška 400 metrů nad mořem, jižní expozice, řádky orientované podle svahu. Šestá rostlina s asi 5 000 vinic / hektar). Půda pleistocénního původu, jílovitá vápnitá, bohatá na štěrky a fluviálně-lakustrinní konglomeráty.

Sklizeň
Obecně na konci října s manuální sklizní hroznů.

Vinifikace
Naplnění maceračních nádrží gravitací po třídění hroznů. Fermentace na kůži po dobu 3-4 týdnů; jablečno-mléčná fermentace prováděná ve dřevě.

Zrání
zraje po dobu nejméně 30 měsíců převážně ve velkých dubových sudech. Před plněním do lahví několik měsíců spočívá v betonových nádržích.

Ochutnávka
Intenzivní rubínově červená barva. Bohatý a silný nos, éterický a velmi složitý. Typicky se vyznačuje tóny ovoce a aromatických bylin, kde vynikají citrusové plody, třešně, bobule, máta a oregano. Na patře je to velmi strukturované víno se silným a integrovaným taninem. Víno, které se nejlépe projevuje dlouhým zráním v láhvi.

Párování
Doprovází grilované a pečené maso, dušené nebo dušené červené maso, zvěřinu a staré tvrdé sýry.

Optimální doba spotřeby
Montefalco Sagrantino obecně dosáhne plné zralosti 10–15 let po sklizni a je schopen zrání v lahvi po dobu více než 30 let.

Teplota podávání
18 ° C

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole: