Montefalco Rosso DOC BIO Antonelli San Marco
Vynikající víno k pečeným masům a vyzrálým sýrům!
Odrůdy:
Sangiovese 70%; typické odrůdy pro Montefalco 15%; ostatní modré odrůdy ze střední Itálie 15%.
Kategorie: | červená vína |
---|---|
Region: | Umbrie |
Ročník vína: | 2020 |
Alkohol obj. %: | 14,0 |
Objem: | 0,75 l |
Země původu: | Itálie |
Ruční sběr hroznů Sangiovese probíhá koncem září.
Vinifikace probíhá u každé odrůdy zvlášť, mošt kvasí na slupkách 14 dní při teplotě 25°C. Víno se nefiltruje ani nečiří, používá se spontánní gravitační čištění. Po kupáži všech 3 odrůd se víno stáčí do 25 hl dubových sudů. Po 12 měsících se víno lahvuje. Na lahvi leží dalších 6 měsíců, než se dává do prodeje.
Prvním ročníkem byl r. 1979.
Červená rubínová barva, s fialovými odstíny. Ve vůni patrné lesní plody, třešně a švestky, s lehounce připálenými tóny. Širší chuť, teplá, harmonická, s plnou komplexností.
Velmi dobře se hodí k těstovinám, pečenému červenému masu, vyzrálým sýrům.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.