Sangioveto Toscana Rosso IGT Badia a Coltibuono
„San Zoveto“, který se později stal „Sangioveto“, byl název, který se v minulosti běžně užíval pro hrozny Sangiovese.
Organické Sangioveto di Badia a Coltibuono se zrodilo jako pocta kulturní tradici, která sahá až do středověku.
100% Sangiovese.
Kategorie: | červená vína |
---|---|
Region: | Toskánsko |
Ročník vína: | 2011, 2013, 2015 |
Objem: | 0,75 l |
Země původu: | Itálie |
Sangioveto bylo vyrobeno na počest a v souladu s tradicí a filozofií tohoto vinařství, která sahá až do středověku. Vyrábí se pouze v nejlepších ročnících a opět je to certifikovaná bioprodukce.
Hrozny z Montebello a Argenina vinic, které byly vysázeny bezprostředně po 2. světové válce produkují zcela výjimečné hrozny Sangiovese, jsou určené pouze pro výrobu tohoto vína.
Expozice vinic je na jihozápad v nadmořské výšce 260 - 370 metrů. Věk keřů těchto vinic je skoro 30 let. Samozřejmostí je tříděný ruční sběr, který začíná v první polovině měsíce října. Macerace na slupkách probíhá 4 až 5 týdnů. Víno zraje ve francouzských barrique po dobu nejméně 12 měsíců, pak ještě 6 měsíců v láhvi. Velice limitovaná výroba – 6.000 láhví.
Barva je tmavě rubínová s odstíny fialové. Velmi intenzivní vůně po balsamicu, koření, červeném ovoci, hřebíčku a vanilce. Na patře odhaluje své velké struktury, suché a pikantní, které je podpořeno vyváženou kyselinkou.
Víno s velkým potenciálem stárnutí, vhodné k archivaci.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.