Montefalco Sagrantino DOCG Bio Antonelli San Marco
100% odrůda Sagrantino – původní odrůda z okolí města Montefalco.
Tato odrůda byla dovezena , s největší pravděpodobností, z Malé Asie stoupenci S. Francesca.
ocenění
James Suckling: 95bodů!
Kategorie: | červená vína |
---|---|
Region: | Umbrie |
Ročník vína: | 2015, 2016 |
Alkohol obj. %: | 15,0 |
Objem: | 0,75 l |
Země původu: | Itálie |
První rok výroby
1981.
Vinice
Nachází se na kopcích mezi 300 a 400 m nad mořem; na jižních a jihozápadních svazích. Průměrný věk 15 let.
Hektarový výnos
45 hl / ha.
Sklizeň
Obecně ve druhém říjnovém týdnu s ruční sklizní hroznů.
Vinifikace
Plnění nádrží samospádem, fermentace na slupkách po dobu 25-40 dnů při teplotě 25-28 ° C. Spontánní čiření bez filtrace.
Zrání stárnutí
probíhá hlavně ve velkých dubových sudech po dobu nejméně 18 měsíců. Před plněním do lahví v betonových nádržích.
Ochutnávka
Intenzivní rubínově červená barva. Bohatý a silný, éterický a komplexní nos. Typicky se vyznačuje tóny ovoce a aromatických bylin, kde vynikají citrusové plody, třešně, bobule, máta a oregano. Na patře je to velmi strukturované víno se silným a vytrvalým taninem. Víno, které se nejlépe projevuje dlouhým zráním v láhvi.
Párování s jídlem
Doprovází grilované a pečené maso, dušené červené maso, zvěřinu a staré tvrdé sýry.
Optimální doba spotřeby
Montefalco Sagrantino obecně dosáhne plné zralosti 10–15 let po sklizni a je schopno zrání v lahvi déle než 30 let.
Teplota podávání
18 ° C
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.